Menu

JP "Komunalno Brčko": Jesenje uređenje grada i sadnja sezonskog cvijeća Istaknuto

sadnja sezonsko cvijee 01U okviru redovnih jesenjih aktivnosti na uređenju grada koje provodi Služba za javnu higijenu JP „Komunalno Brčko", a sve u skladu sa Planom održavanja javnih zelenih površina Odjela za javne poslove – Pododjela za puteve i parkove radi se na održavanju i oblikovanju zelenih i javnih površina koje pridonose očuvanju privlačne slike našeg grada.

 

 

Do sada su realizovane planske aktinosti koje uključuju jesensko orezivanje i oblikovanje grmova, sadnju ruža, trajnica, kultivara, grmova te orezivanje krošanja mladog i srednjodobnog drveća van vegetacije. Radilo se i na orezivanju grana drveća s ciljem oslobađanja saobraćajne signalizacije i rasvjete i njihove uredne funkcionalnosti, orezivanje suhih i bolesnih grana, te sječa i uklanjanje drveća različitih starosti, kao i vađenje panjeva, a sve prema nalogu investitora radova.

 

U skladu sa planom uređenja u centru grada, u žardinjerama duž centralne pješačke zone zasađeno je više od 1.700 komada sezonskog cvijeća. U raspored uređenja grada uvršteno je i naselje Novo Brčko, pa su zasađene kombinacije bijelih i crvenih tratinčica, a sezonsko cvijeće zasađeno je i na prostoru oko zgrade Vlade Brčko distrikta.

 

ficibajer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim ovih aktivnosti javila se potreba i za vanrednim aktivnostima na uređenju javnih površina koje su u dogovoru sa nadležnim službama Vlade Distrikta uvrštene u ovomjesečni plan uređenja grada. Naše ekipe radile su ovih dana na krčenju i košenju dijela Ficibajera i prostora uz rijeku Savu, te mašinskom čišćenju grmova od nagomilanog lišća i otpadaka.

 

Slične vanplanske aktivnosti njegovanja javnih površina prošle su sedmice završene u naselju Ilićka i to uređivanje blokovskog zelenila, prostora oko škole i uz magistralni put.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com