Menu

Velika radost mještana: Gornji Rahić dobio teretanu na otvorenom i šetalište /FOTO/ Istaknuto

G Rahic teretana i setaliste10Mještani Gornjeg Rahića danas su zahvaljujući omladini iz ovog mjesta, Međunarodnoj organizaciji za migracije i finansijsku pomoć USAID-a konačno dobili teretanu na otvorenom i novo šetalište.

 

 

Ovom realizovanom projektu najviše se obradovala omladina koja će od danas svoje aktivnosti i vrijeme moći provoditi i na otvorenom što će zasigurno poboljšati kvalitet života.

 

Lokalni koordinator i predstavnik omladine u projektnom timu SaliH Ibrahimbegović rekao je da će mladi sada imati mogućnost da se i na ovim mjestima kroz sport druže.

 

"Projekt je već sada uspio. Omladina svakodnevno koristi teretanu i šetalište. Mladi, a i ostali mještani u našoj lokalnoj zajednici imaju mogućnost da se druže kroz sport, vježbaju i šire pozitivne vrijednosti u društvu", rekao je Ibrahimbegović.

 

Prema riječima predsjednika MZ Gornji Rahić Mirze Mešanovića za ovaj projekat uloženo je oko 30.000 KM i MZ Gornji Rahić će održavati ove realizovane projekte. Također, i on je naglasio da je ovo jedan od pozitivnih projekata za sve mještane Gornjeg Rahića, ali i za mještane iz drugih okolnih mjesta.

 

"Kao roditelj mogu da kažem da je ovo dobro za djecu, jer ima zanimljivih stvari koje oni mogu da koriste, a dobro je i za nas ostale građane, jer i mi možemo da se prošetamo i relaksiramo", rekao je Mešanović.

 

Antonija Maleš-Pljevljak, predstavnica Međunarodne organizacije za Migracije rekla je da je cilj projekta aktiviranje mladih ljudi iz Gornjeg Rahića i okolnih mjesta da se oko pozitivnih stvari, sporta, angažuju i učestvuju u samim promjenama u društvu.

 

Danas su uručene zahvalnice donatarima kao i Međunarodnoj organizaciji za migracije.

 

Također, za doprinos na projektu danas su zahvalnice uručene i Seadu Softiću, zastupniku u Skupštini Brčko distrikta BiH, Edinu Zaimovic, šefu Odjela za sigurnost, kao i lokalnom koordinatoru i predstavniku omladine u projektnom timu Salihu Ibrahimbegoviću.

 

G Rahic teretana i setaliste1G Rahic teretana i setaliste2G Rahic teretana i setaliste4G Rahic teretana i setaliste5G Rahic teretana i setaliste6G Rahic teretana i setaliste7G Rahic teretana i setaliste8G Rahic teretana i setaliste9G Rahic teretana i setaliste10G Rahic teretana i setaliste11G Rahic teretana i setaliste13G Rahic teretana i setaliste15G Rahic teretana i setaliste16G Rahic teretana i setaliste17

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com