Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Skupština usvojila šest izmjena i dopuna zakona kroz prvo čitanje Istaknuto

Skupstina-2-642x336Brčanski Parlament je, tokom prijepodnevnog zasjedanja apsolvirao deset, od ukupno planirane 23 tačke dnevnog reda. Bez značajnijih diskusija prihvaćeni su kroz prvo čitanje izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kao i one o Zakonu o računovodstvu, potom Izbornog, te Krivičnog zakona.

 

 

Većinom glasova, Parlament je prihvatio i izmjene Zakona o Vladi Distrikta kroz prvo čitanje kojim se izjednačavaju šefovi odjeljenja sa javnim službenicima u pogledu mogućnosti ostanka na svojim pozicijama ukoliko pravosnažnom presudom budu osuđeni na manje od šest mjeseci zatvora.

 

Takođe su većinom glasova prihvaćene i izmjene i dopune Poslovnika o radu skupštine kojima se pooštrava način pravdanja izostanka zastupnika sa sjednica ovdašnjeg parlamenta.

 

Do konca današnje sjednice, zastupnici bi trebali elaborirati i nekoliko Odluka o javnim interesima, te set Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju javnih preduzeća u minuloj godini, kao i razmotriti Izvještaj o stanju prava lica sa intelektualnim i mentalnim teškoćama u BiH.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com