Menu

Povodom Svjetskog dana štednje djeca posjetila Privrednu banku Sarajevo u Brčkom /FOTO/ Istaknuto

banka sarajevo brcko djeca8Povodom Svjetskog dana štednje Privredna banka Sarajevo, Sarajevo-Filijala Brčko organizovala je posjetu djece školskih i predškolskih uzrasta u Brčkom i Gornjem Rahiću kako bi se djeca edukovala oko prednosti i načinima štednje.

 

 

Filijalu u Brčkom posjetila su djeca iz obdaništa „Naša djeca", učenici Ekonomske škole, a prostorije banke u Gornjem Rahiću posjetili su i učenici prvog i drugog razreda.

 

Dijana Ćudić Ibrišimović, savjetnik za poslove sa stranim licima Filijala Privredna banka Sarajevo, Sarajevo-Filijala Brčko rekla je da je cilj posjete da se djeca upoznaju sa štednjom i osnovnim bankarskim poslovima.

 

„Ovo nije prvi put da se ovakvi događaji organizuju u našoj banci i ovaj dan obilježavamo svake godine. Sa ovim aktivnostima nastavljamo kako bi se djeca upoznala sa štednjom i osnovnim bankarskim poslove. Mi imamo svoju dječju štednju i posebne kamatne stope gdje je minimalni ulog 100 KM i kontinuirano se može ulagati. Dječja štednja ima posebne kamatne stope u odnosu na ostalu štednju, odnosno za odrasle", rekla je Ćudić Ibrišimović.

 

Nakon posjete Privredna banka Sarajevo obradovala je djecu i malim poklonima.

 

banka sarajevo brcko djeca1banka sarajevo brcko djeca2banka sarajevo brcko djeca3banka sarajevo brcko djeca4banka sarajevo brcko djeca5banka sarajevo brcko djeca6banka sarajevo brcko djeca7banka sarajevo brcko djeca8banka sarajevo brcko djeca9

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com