Menu

Policija Brčko: U posljednje vrijeme česte prijave građana o pojavi lažnih stranica na društvenoj mreži Facebook Istaknuto

lažni-profil-na-facebooku-720x340Policija Brčko distrikta BiH upozorava da su, u posljednje vrijeme, česte prijave građana o pojavi lažnih stranica na društvenoj mreži Facebook, u kojima se prilikom oglašavanja pozivaju građani da učestvuju u lažnim nagradnim igrama određenih pravnih lica-firmi, gdje će dobiti vrijedne nagrade. Učešće u istima je navodno moguće uz uslov da građani dostave fotografiju lične karte i daju ostale lične podatke, te adresu i broj telefona.

 

 

Policija Brčko distrikta BiH preduzela je niz mjera i radnji na prikupljanju informacija i dokaza u zaprimljenim prijavama koje građani podnose ili za koja saznaju po službenoj dužnosti.

 

"Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima da ne nasjedaju na objave na društvenim mrežama o lakim zaradama novca i da zaštite svoje profile, te da ukoliko nisu sigurni da li se radi o stvarnoj nagradnoj igri ili o prevari, najbolje je da posjete zvanične sajtove firmi koje se pominju u istima te da ukoliko građani budu predmet prevare, to odmah prijave Policiji Brčko distrikta BiH na besplatni broj 122", saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com