Menu

Deseta osnovna škola: Učenici turnirom čuvaju sjećanje na preminulog nastavnika Istaknuto

10 osVeć treću godinu za redom učenici Desete osnovne škole iz Bijele u Brčko distriktu memorijalnim malonogometnim turnirom prisjećaju se svog prerano preminulog nastavnika Josipa Dogančić. Inicijativa za održavanje ovog turnira rodila se od samih učenika ove škole, a rado su je prihvatili nastavnik tjelesne kulture Adnan Kurtalić, kao i školski pedagog Stjepan Marčetić koji su zajedno s učenicima angažirani u organizaciji turnira i očuvanju sjećanja na nastavnika Josipa.

 


Turnir se organizira bez bilo čije institucijalne potpore i s proračunom od nula konvertibilnih maraka, ali bitna je volja i želja, koje očito ima, pa se sjećanje na preminulog nastavnika i na ovaj način čuva već nekoliko godina. Turnir će trajati mjesec dana, a na njemu će sudjelovati kombinirane ekipe dječaka i djevojčica učenika Desete osnovne škole Bijela, ali i bivših učenika pokojnog nastavnika Josipa koji su sada već po raznim srednjim školama i fakultetima. Organizacijski je predviđeno da bivši učenici na turniru sudjeluju kroz revijalne utakmice koje će se održati na dan finala turnira, kada će se okupiti i najveći broj posjetitelja kao i sudionika turnira.


Nastavnik Josip Dogančić bio je dugogodišnji nastavnik Hrvatskog jezika i književnosti, ali ujedno i veliki zaljubljenik u nogomet, naročito u svoj Dinamo, pa je očuvanje uspomene na njega kroz ovakav turnir najprimjereniji vid izraza zahvalnosti za sve godine provedene u školi i posvećene učenicima i odgojnom radu, ističu iz Desete isnovne škole iz Bijele.

 

10 os10 os 1

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com