Menu

“Bosnaplod” Brčko i “Kupres Milch” bh. predstavnici na Beogradskom festivalu hrane Istaknuto

belgrade food show06112018Bosanskohercegovački proizvođači "Bosnaplod" i "Kupres Milch" učestvovali su na ovogodišnjem Beogradskom festivalu hrane (Belgrade Food Show), na kojem su predstavljeni visokokvalitetni prehrambeni proizvodi sa odabranim proizvođačima spremnim za izvoz iz regije.

 

 

"Izuzetno je važno za Bosnu i Hercegovinu da je zastupljena na svim regionalnim događajima ove vrste, kako bi naša hrana bila prepoznata na tržištu", rekli su iz USAID/Sweden FARMA II Projekta koji su uključeni u promociju i povezivanje bh. proizvođača.

 

Prema riječima Munevere Žilić iz "Kupres Mlich-a", ova mljekara je mala i godišnje proizvodi oko 23 tone delikatesnog sira, ali bilježi konstantan rast.

 

Kako je rekla, sa nedavnim ulaganjima mljekara, na putu je da u narednoj godini udvostruči svoju proizvodnju.

 

"Odličan kvalitet sireva potvrđen je brojnim nagradama na sajmovima u BiH i Srbiji, uključujući i zlatne medalje za kvalitet, dobivene u Beogradu i Novom Sadu. Kompanija ima implementiran HACCP sistem, dobila je izvoznu dozvolu za Tursku, a u planu je i sticanje izvozne dozvole za tržište Evropske unije", rekla je Žilić.

 

Benjamin Vukotić iz "Bosnaploda" rekao je da je to kompanija sa dugom tradicijom prerade voće koja je ponovno uspostavila proizvodnju i trenutno su najveći prerađivač i otkupljivač voća u BiH.

 

"Bosnaplod na sajmu predstavlja liniju proizvoda 'Kulin', sada već prepoznatljive kvalitete – sokova i džemova. Dugogodišnje iskustvo i konstantan razvoj doveli su nas do toga da naši zaposlenici uvijek znaju prepoznati najbolje voće, a sve kako bi svojim potrošačima na kraju ponudili samo najbolje proizvode vrhunskog kvaliteta", rekao je Vukotić.

 

"Bogradski festival hrane" okuplja 80 izlagača i 30 kupaca, a bh. proizvođači su pobudili interesovanje svih učesnika, te će im ovaj događaj osigurati i nove prilike za povezivanje sa srbijanskim tržištem, saopšteno je iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

 

http://www.bhrt.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com