Menu

Brčko: Renoviranje Ginekologije biće završeno do kraja mjeseca Istaknuto

brcanska-ginekologija-642x336Renoviranje zgrade Ginekologije koja se nalazi u krugu Bolnici u Brčkom trebalo bi biti završeno u narednih mjesec dana, izjavio nam je Dušan Stokić, direktor Bolnice.

 

 

Prema njegovim riječima ostale su još neke sitne prepravke i nedostaci nastali zbog greške izvođača radova koji bi trebali biti ubrzo otklonjeni i radni prostor doveden u funkcionalno stanje.

 

„Operacioni sto i operacione lampe trebaju da stignu u roku od desetak dana i one će biti na vrijeme montirane, kako bi sve bilo kvalitetno i po standardima urađeno prije nego što se preselimo u zgradu ginekologije", istakao je doktor Stokić.

 

Renoviranjem su obuhvaćeni radni prostori, operaciona i porođajna sala, neonatološka ambulanta i čekaonica.

 

Dušan Stokić, direktor Bolnice ističe da je glavni razlog pristupanja ovom poslu potreba da uz postojeću, ovo odjeljenje, dobije još jednu salu za operacije, ali i stavranje funkcionalnijeg samog radnog prostora.

 

Sredstva za rekonstukciju ginekološkog odjeljenja, nabavku operacionoh stolova, lampi i druge neophodne opreme u iznosu od oko 300.000 KM obezbjedila je JU „Zdravstveni centar Brčko".

 

Građevinski radovi na rekonstrukciji Ginekološkog odjeljenja brčanske Bolnice započeli su s prvim danima avgusta i trebali su da budu završni do kraja septembra, odnosno prije isteka roka od 60 radnih dana.

 

Zgrada Ginekologije građena je šezdesetih godina prošlog vijeka i od tad nije bilo ni jednog značajnijeg renoviranja. Prije početka radova Ginekološko odjeljenje brčanske Bolnice je potpuno preseljeno. Do završetka radova porodilište i dječiji boks biće na Pedijatriji, Ginkologija je preseljena na Odjeljenje hirurgije, a prijemna ambulanta je smještena uz službu hitne pomoći.

 

radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com