Menu

Prvi zamjenik visokog predstavnika prisustvovao Biznis forumu Brčko Istaknuto

supervizor denis1Supervizor za Brčko i prvi zamjenik visokog predstavnika Dennis Hearne danas je posjetio Brčko, gdje je održao govor prilikom otvaranja drugog Biznis foruma Distrikta Brčko.

 


Istakao je da je taj forum vrijedna platforma za promoviranje Distrikta kao zajednice koja pogoduje investicijama, prvenstveno stvaranjem novih poslovnih prilika i jačanjem partnerstva između kreatora politike i predstavnika poslovne zajednice.


U svom obraćanju, supervizor je također istakao potrebu za stvaranjem povoljnih uslova za razvoj privrede i dodao da "politička stabilnost, institucionalna stabilnost i efikasnost, vladavina prava i kontinuirana opredijeljenost za reforme stvaraju okvir koji pogoduje zdravoj ekonomiji i prosperitetnom društvu."


Tokom dana, supervizor Hearne također se sastao sa zvaničnicima Distrikta, gradonačelnikom Sinišom Milićem, dogradonačelnikom Antom Domićem, te sa predsjedavajućim Skupštine Esedom Kadrićem i zamjenikom predsjedavajućeg Ivom Filipovićem.


Na sastanku je bilo govora o institucionalnoj stabilnosti, efikasnosti, jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije. U tom smislu, supervizor je pohvalio usvajanje zakona koji će omogućiti uvođenje fiskalnih kasa u Distriktu, a što je važan doprinos borbi protiv sive ekonomije u BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com