Menu

baner for web jpg

Haris u Minhenu spasio izgubljenog dječaka i postao heroj Istaknuto

haris djecak njemacka-768x415"Šokirala sam se. Svugdje sam ga tražila, ali nestao je bez traga", rekla je majka trogodišnjeg dječaka

 

 

Diana D. iz Minhena sa svojim je trogodišnjim sinom Maxijem skupljala lišće ispred kuće, a samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da joj se dogodi situacija od koje strahuje svaka majka. Njen sinčić je jednostavno odšetao od nje i nije ga mogla pronaći, piše njemački Bild.

 

"Šokirala sam se. Svugdje sam ga tražila, ali nestao je bez traga", rekla je ona.

 

Dječak, zadubljen u igri, nije čuo svoju majku koja ga je tražila, a nakon što je shvatio da mu nema majke, uplakan je odlutao i počeo je tražiti.

 

Srećom, u pomoć je priskočio 35-godišnji dostavljač, Bosanac Haris Softić koji je samo stotinjak metara dalje pronašao uplakanog dječaka.

 

"Nije mi znao reći svoju adresu. Rekao je da živi u vrtiću. No, znao je svoje ime i prezime, a kako poznajem većinu svojih mušterija, znao sam ko je on jer im često dostavljam pakete", kaže Haris koji je odmah nazvao policiju.

 

Budući da je prestrašena majka već prijavila njegov nestanak, odmah su mu dali tačnu adresu pa je maleni Maxi već za dvadesetak minuta bio vraćen kući.

 

/fokus/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com