Menu

MUP RS najavio prekršajne prijave protiv članova grupe "Pravda za Davida" Istaknuto

davPrilikom jučerašnjeg okupljanja članova grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci došlo je do narušavanja javnog reda i mira, saopćili su iz MUP-a RS.

 


Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će protiv svih učesnika navedenog događaja za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopćili su.

 

Podsjetimo, izrevoltirani prisustvom dvojice policajca Davor Dragičević i nekoliko građana sinoć su otišli pred Palatu predsjednika RS gdje ih je dočekalo nekoliko policijskih službenika.

 

Pitali su ih ko je ubio Davida i zašto šute o tome. Vratili su se na Trg, a okupljeni su poručili da do kraja ostaju uz Davora i Suzanu.

 

Klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com