Menu

baner for web jpg

Zakazana 36. redovna sjednica Skupštine Distrikta Istaknuto

Pripremni sastanak Foto1Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH zakazali su za 14. novembar 2018. godine novu, 36. redovnu sjednicu Skupštine.

 


Prema utvrđenom dnevnom redu poslanici će razmatrati oko 40 tačaka od kojih se najveći broj odnosi na razmatranje i usvajanje izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH, institucija i javnih preduzeća. Po hitnom postupku bit će razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju, dok će u prvom čitanju poslanici razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o porezu na nekretnine i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu Brčko distrikta.


- Izmjenama i dopunama ovog zakona bit će regulisano pitanje lovočuvara, koji su do sada bili angažovani na određeno vrijeme, na način koji će obezbijediti njihovo trajno zapošljavanje. Ovo je veoma bitno jer je lovstvo u Brčko distriktu već dugo u fazi mirovanja pošto se doneseni zakon ne primjenjuje - rekao je Ivo Filipović, potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH koji je predsjedavao pripremnim sastankom.


U dnevni red je u drugom čitanju uvršten Nacrt zakona o dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o računovodstvu i reviziji Brčko distrikta BiH, kao i Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika o radu Skupštine Brčko distrikta BiH.


Predviđeno je i davanje saglasnosti na Prijedlog odluke za imenovanje šefa Policije Brčko distrikta BiH i razmatranje Informacije o radu Nezavisnog odbora za izbor šefa i zamjenika šefa Policije Brčko distrikta BiH, kao i razmatranje Informacije o stanju bezbjednosti za period januar - juni 2018. godine.


Na 36. redovnoj sjednici Skupštine bit će razmatran Prijedlog mjera za otklanjanje problema u funkcionisanju zdravstvene zaštite u Brčko distriktu, Informacija u vezi sa stanjem izrade i nabavke integralnog zdravstvenog informacionog sistema, Informacija o broju registrovanih ustanova socijalne zaštite za smještaj odraslih i starih lica. Pred poslanicima će se naći i Informacija o plaćama i naknadama menadžmenta javnih preduzeća, zavoda, fondova i članova upravnih i nadzornih odbora, kao i Informacija o realizaciji skupštinskih zaključaka.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com