Menu

baner for web jpg

Šarena čitaonica otvorena u IX OŠ Maoča Istaknuto

sarU IX osnovnoj školi u Maoči na jedan zanimljiv način obilježen je Mjesec knjige. Naime prikupljanjem slikovnica za predškolski uzrast uspjeli su napraviti šarenu čitaonicu.

 

 

Zadatak šarene čitaonice je, osim da promoviše kulturu čitanja i unapređuje pismenost, da podstiče stvaralaštvo i interesovanje za sadržaje kulture.

 

"Jednom sedmično ćemo čitati djeci predškolskog uzrasta, nastavnica bosanskog jezika i ja kao bibliotekarka. Termine ćemo dogovoriti naknadno a cilj je da našu djecu, koja nemaju mogućnost da dolaze u susret sa slikovnicama, upoznamo sa knjigom. Također cilj nam je i da djecu odvučemo od lošeg uticaja tehnologije, da manje koriste telefone, tablete, gdje djeca gledaju neprimjerene sadržaje. Roditelji to sprečavaju koliko mogu ali naša želja je da to vrijeme, koje poklanjaju telefonima i tabletima, usmjerimo ka ljubavi prema knjigama" rekla je Edina Hadžić, bibliotekarka u IX OŠ Maoča.

 

Aktivnosti i sadržaji čitaonice mogu imati nemjerljiv značaj u razvoju jezika, govora, logistike, razmišljanja, logike, motoričkih aktivnosti, socijalizacije i posebnih sklonosti. Šarena čitaonica U IX osnovnoj školi u Maoči trenutno ima na raspolaganju 140 slikovnica ali prikupljanje slikovnica nije završeno pa evo prilike za one koji mogu pomoći, da djeca uz bogatiji sadržaj rastu i razvijaju se, doniraju slikovnice koje posjeduju.

 

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com