Menu

Majka devet godina dojila kćerku, djevojčica sama odlučila da želi prestati Istaknuto

dojMajka četvero djece Sharon Spink prestala je dojiti svoju kćerku Charlotte nakon devet godina. Ova devetogodišnja djevojčica sama je odlučila da više ne želi dojiti.

 


Njena majka Sharon kazala je da je ponosna na sebe što je toliko dugo dojila jer je Charlotte zdrava djevojčica koja se rijetko razbolijeva zahvaljujući sastojcima majčinog mlijeka.

 

"Vjerujem da majčino mlijeko ima brojne prednosti. Charlotte je u ovoj dobi dojila samo jednom mjesečno kad se osjećala loše i sve više vremena je provodila bez mog mlijeka", pojasnila je Sharon.

 

Iako je često kritizirana i optuživana za zlostavljanje djece, Sharon vjeruje kako postoji mnogo mama koje to rade i da ona nije jedina te smatra kako majka i dijete na ovaj način stvaraju neraskidivu vezu.

 

Sharon je planirala djevojčicu dojiti do desete godine, međutim Charlotte već dva mjeseca nije tražila dojku. Sharon je kazala i kako joj dojenje neće nedostajati jer se sve desilo postepeno.

 

"Da je prestala dojiti odjednom, vjerovatno bi mi nedostajao taj osjećaj, ovako se to dogodilo postepeno i prirodno. To je bila njena odluka, međutim ako bude željela ponovo dojiti ja ću joj to dopustiti", rekla je Sharon za The Sun.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com