Menu

Stanovnici profitirali od parkinga Istaknuto

parking tabla-810x490U francuskom selu, koje se nalazi nedaleko od granice sa Španijom, Le Pertu živi oko 586 stanovnika. Stanovnici ovog sela profitirali su samo zato što se nalaze na granici sa Španijom.

 

 

Tako stanovnici iz okolnih regija stižu do sela, parkiraju automobile i prelaze u Španiju pješke. Tamo kupuju hranu, namirnice za domaćinstvo, odjeću, kao i sve što mogu da pronađu jeftinije nego na francuskoj strani.

 

Pitate se kako su stanovnici sela profitirali? Pa, od parkinga! Naime, posljednje statistike pokazuju da ovo selo uzima 780 hiljada eura prihoda od parking mjesta, što iznosi 1.350 eura za svakog od 586 stanovnika.

 

Tako su opštinske vlasti odlučile da ukinu porez za stanovnike ovog sela. Treba napomenuti da su ove godine građani morali da plate preko 320 hiljada eura poreza na imovinu, pa je tako odluka vlasti više nego pozitivno uticala na njihove živote. Odluka će uskoro i zvanično stupiti na snagu, a parking će sam plaćati porez stanovnika dok će od viška novca biti obnovljeni škola, park i medicinski centar.

 

Autor: bankar.me

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com