Menu

Gorska služba spašavanja Brčko organizovala predavanje „Psihička opterećenja spasilaca na terenu" Istaknuto

viber imageGorska služba spašavanja Brčko distrikt BiH je u utorak u poslijepodnevnim satima organizovala predavanje „Psihička opterećenja spasilaca na terenu".

 

 

Gost predavač je bio gospodin Žarko Trušnovec, psiholog, član Državne uprave za sigurnost Slovenije i načelnik GRS Tolmin.

 

Predavanje je bilo namijenjeno svim onima koji se bave spašavanjem ljudi, da bi što lakše psihički podnijeli opterećenja koja dožive na terenu spašavajući nečiji život. Inače gospodin Trušnovec već dugi niz godina radi ovakva predavanja na ovu i slične teme u Sloveniji, te je dobitnik brojnih priznanja za svoj rad.

 

Do sada je održao nekoliko predavanja i za GSS Federacije BiH, koji su zajedno sa GSS Brčko i organizatori predavanja.

 

Predavanju su prisustvovali uposlenici Civilne zaštite Brčko distrikt, Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko distrikt, DVD Maoča, X centar Brčko, RSK Nemo Brčko kao i Gorska služba spašavanja Brčko distritk BiH.

 

Pomoć u organizaciji i realizaciji ovog predavanja dalo je Odjeljenje za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH.

 

viber imageviber image1viber image2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com