Menu

baner for web jpg

Policija Distrikta i SIPA u Brčkom i Ugljeviku uhapsila 11 osoba, pronađeno 5 kg droge Istaknuto

sipa-hapšenje-620x330Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Policije Brčko distrikta BiH, jučer su na području Brčkog i Ugljevika, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Parti" usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga.

 


Tom prilikom 11 osoba lišeno je slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivčno djelo iz člana člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

 

Po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi osoba, stambenih i poslovnih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija na području Brčkog i jednoj lokaciji u Ugljeviku, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju navedenog krivičnog djela.

 

U toku istrage prema osumnjičenim osoba i prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:


Opojna droga „spid" u ukupnoj količini od 1769,02 g.;
Opojna droga „marihuana" u ukupnoj količini od 3493,152 g.;
Opojna droga „kokain" u ukupnoj količini od 18,648 g;
NN praškasta materija koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama u količini od 49,05 g;
jedno putničko motorno vozilo;
digitalna vaga;
drobilica za duvan;
novac u iznosu od 3.725,00 eura i 700,00 KM;

13 mobilnih telefona i 11 SIM kartica.

 

Nakon izvršene kriminalističke obrade, lica lišena slobode će tokom dana biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com