Menu

Brčko: Pištoljima opljačkali benzinsku pumpu Istaknuto

pumpDana 03.12.2018. godine, oko 04,35 sati, Policiji je prijavljeno da je nad radnikom benzinske pumpe (na putnom pravcu Brčko – Cerik), od strane dva nepoznata lica izvršeno krivično djelo "Razbojništvo".

 

 

Odmah po saznanju, na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave, te prikupili informacije da su u prostorije pumpe ušla dva maskirana lica i uz prijetnju vatrenim oružjem (najvjerovatnije pištoljem) od radnika otuđili novac, i tom prilikom ga više puta udarili i nanijevši mu teške tjelesne povrede, koje su kvalifikovane od strane ljekara u Zdravstvenom centru Brčko.

 

S obzirom da je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo "Razbojništvo" iz člana 283, stav 1, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, na mjestu događaja izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Od strane policijskih službenika preduzete su intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela i otuđenog novca.

 

Foto: Ilustracija

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com