Menu

Glavni koordinator Vlade prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Istaknuto

2018-12-3-Glavni koordinator Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom 1Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je u sali „Partizan" prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji je organizovala JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikta BiH, a uz saradnju Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH.

 

 

Šadić je istakao da Vlada ima trajno opredjeljenje da aktivno uzima učešće i doprinosi razvoju politika i strategija kada je riječ o ljudima koji imaju invaliditet.

 

„Pružamo podršku njihovom radu, ali prije svega težimo ka tome da se rješavaju i problemi s kojima se susreću u funkcionisanju. Također, opredjeljenje ove Vlade je da se i sve fizičke barijere riješe kako bi se tim osobama omogućilo lakše kretanje gradom kao i prilazima određenim institucijama Distrikta. Još jedna bitna stvar je da se stvori ambijent u kojem te osobe neće imati problema prilikom zapošljavanja. Nas raduje činjenica da određene institucije, a posebno javna preduzeća i fondovi, imaju sluha za te osobe prilagođavajući radne zadatke tim licima. Mi imamo određen broj lica koji rade i u samoj instituciji Vlade i naša je intencija da to i u narednom periodu bude tako", kazao je Šadić.

 

Direktorica JU Četvrte osnovne škole Brčko distrikta BiH Zumka Grabus kazala je da je danas bila prilika da se pokaže svima da su u školi svi jednaki.

 

„S obzirom da našu školu pohađaju djeca s posebnim potrebama i djeca sa invaliditetom, mi smo iskoristili priliku da zajedno s Asocijacijom mladih iz Brčkog na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom pokažemo da smo u školi svi jednaki, da nismo različiti i da svi imaju pravo na školovanje, drugarstvo i sl.", kazala je Grabus.

 

Učenici su danas imali priliku da kroz zabavni program i pozitivno druženje prisutnima pokažu i svoje vještine koje su naučili u školi.

 

2018-12-3-Glavni koordinator Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom 3

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com