Menu

JU Tehnička škola i JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko: Kreativnost ne poznaje granice Istaknuto

k 1Radionicom "Kreativnost ne poznaje granice" i saradnjom dvije škole JU Tehnička škola i JU Poljoprivredna i medicinska škole Brčko distrikta BiH učenici i profesori su organizovali reviju novogodišnjih haljina i frizura.

 

 

Ovom revijom profesori sa svojim učenicima su htjeli poslati pozitivnu sliku o zanatima i poboljšati međusobnu saradnju škola, istakla je nastavnica praktične nastave Nermina Alispahić.

 

"Na reviji učestvuje 25 modela dok ostali učenici, njih dvadesetak, su učestvovali u realizaciji svega što se ovdje može vidjeti" rekla je Nermina Alispahić, nastavnik praktične nastave za frizere u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi.

 

Dokazano je da su svi ljudi kreativni i da se kreativnost može razvijati cijeloga života.

 

"Djeca tako razvijaju svoja kreativna i operativna znanja, znači da kreativnost nema granica, a to nam je i bio cilj. Da se djeca povežu zajedničkom saradnjom, stvaaraju i izraze svoju kreativnost. Brčko ima veliki potencijal i možemo sigurno i dalje i naprijed" rekla je Danka Ilić, nastavnica praktične nastave u Tehničkoj školi.

 

Nema jedinstvene definicije kreativnosti. Neki smatraju da je kreativnost različito gledanje na svijet. Drugi će reći da je to stvaranje poveznica tamo gdje ih naoko nema. Neki smatraju da kreativnost znači stvarati ono što još ne postoji. A neki je definišu kao izmišljanje, kršenje pravila i zabavljanje. Pronađite se.

 

https://brcko.tv

 

k 1k 2k 3k 4

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com