Menu

U akciji ''Škorpion'' uhapšen i pripadnik granične policije Istaknuto

lisPolicijski službenik Jedinice granične policije Bijeljina čiji su inicijali M.B. uhapšen je u akciji "Škorpion" zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene, saopšteno je iz Granične policije BiH.

 

 

Direktor Granične policije Zoran Galić rekao je da je nedopustivo to što i među policajcima ima onih koji su krenuli putem korupcije, te dodao da borba ove policijske agencije protiv kriminala, obuhvata i čišćenje vlastitih redova.

 

– Učešće u ovoj operativnoj akciji, uz kontinuitet saradnje s drugim policijskim agencijama i borbe protiv organizovanog i svih vrsta prekograničnog kriminala, još je jedan pokazatelj spremnosti Granične policije BiH na nultu toleranciju i borbu protiv korupcije, zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi – istakao je Galić.

 

U akciji "Škorpion", čije se završne aktivnosti ralizuju danas na području Bijeljine i Brčkog, učestvuju pripadnici Granične policije BiH, uz službenike Policije Brčko distrikta BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, a realizuje se po nalogu Tužilaštva BiH.

 

Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, s akcentom na neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krijumčarenje ljudi i roba.

 

Među brojnim aktivnostima zajedničkih policijskih timova pripadnici Granične policije, u saradnji sa službenicima Policije Brčko distrikta danas su izvršili pretrese, između ostalih i porodične kuće i vozila policijskog službenika Granične policije.

 

/srna/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com