Menu

Zbog predstojećih praznika gužve na graničnom prelazu u Brčkom, slična situacija i na drugim prelazima Istaknuto

gran2Zbog predstojećih praznika izuzetno je pojačan promet vozila na ulazu u BiH na svim graničnim prelazima sa Hrvatskom na sjeveru i sjeverozapadu, navodi se u posljednjem izvještaju BIHAMK-a.

 


Duga zadržavanja bilježe se na ulazu u BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Brčko i Orašje.

 

Čitatelji našeg portala javljaju da na ulazu u BiH iz Hrvatske čekaju više od tri sata.

 

"Nestaje goriva i hrane, a u automobilima su i mala djeca", kazali su te apelovali na graničare da ubrzaju propuštanje vozila.

 

Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

 

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.

 

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

 

Na ostalim putevima u BiH kolovoz je pretežno mokar. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na putnim pravcima Konjic-Drežnica, Jablanica-Prozor i Livno-Kamensko. U noćnim i ranim jutarnjim satima moguća je mjestimična poledica, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na planinskim prevojima mogući su i sitniji odroni zemlje ili kamenja.

 

Vozači se pozivaju na opreznu vožnju i obavezno posjedovanje zimske opreme.

 

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od 24.12. od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com