Menu

Brčko: Na tržištu novo zanatsko pivo Laufer Istaknuto

la 1Prva zanatska pivara na području sjeveroistočne Bosne, Laufer d.o.o. iz Brčkog, ove godine je na tržište plasirala zanatsko pivo pod brendom Laufer. Iza ovog projekta stoji tehnolog Kosta Stevanović, koji je svoj strastveni hobi pretvorio u preduzetnički poduhvat i domaćem tržištu ponudio proizvod visokog kvaliteta, zanatsko (craft) pivo proizvedeno od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka.

 

 

O vrhunskom kvalitetu piva brine visokokvalifikovano osoblje, a ograničeni kapaciteti proizvodnje omogućavaju maksimalnu brigu o svakoj kapi piva. Na pitanje zašto vjeruje da će uspjeti na tržištu, Kosta Stevanović jednostavno naglašava: „Vjerujem u svoj proizvod, ali i u konzumente koji znaju prepoznati i za sebe odabrati najbolji kvalitet u izboru piva u kojem će moći istinski uživati".

 

Sve organoleptičke osobine zanatskog piva Laufer dolaze od spoja najkvalitetnijih prirodnih sirovina i esencijalnog sastojka – „strasti i vještine tehnologa". Po uzoru na recepture stare stotinama godina, zanatsko pivo Laufer je proizvedeno od četiri osnovne sirovine: ječmenog slada, hmelja, pivskog kvasca i vode, u skladu s njemačkim srednjovjekovnim zakonom o čistoći piva Reinheitsgebot, tj. bez ikakvih aditiva koji utiču na gubitak izvornog okusa piva.

 

Zanatsko pivo Laufer je trenutno u ponudi u više ugostiteljskih objekata u Brčkom, a planirano je širenje ponude i na druge gradove, najprije na području sjeveroistočne Bosne. U zemlji postoji nekoliko zanatskih pivara te iako je ponuda još uvijek ograničena, primijetan je pozitivan trend na tržištu, jer sve više kvalitetnih ugostiteljskih objekata žele uvrstiti zanatsko pivo na svoje menije.

 

„Zanatsko pivarstvo je još uvijek u začetku u Bosni i Hercegovini u odnosu na druge zemlje u regiji i želja mi je, vjerujem kao i svim domaćim pivarima, da zanatsko pivo bude nezaobilazan dio ponude većine ugostiteljskih objekata", zaključuje Kosta Stevanović.

 

la 1la 2la 3

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com