Menu

Brčko: Gradonačelnik darovao prvu bebu u novoj godini sa 500 KM Istaknuto

g ba 1Tokom minula 24 sata u brčanskom Porodilištu rođene su četiri bebe, a prva u ovoj godini rođena, rođena je u 8 sati i 45 minuta. Muško novorođenče teško je 3650 grama tjelesne dužine 56 centimetara."

 

 

Majka Amira Kljun, porođena je carskim rezom i sve je proteklo bez ikakvih komplikacija, rekao je dežurni u brčanskom Porodilištu docent dr. Begzudin Ahmetović.

 

Gradonačelnik Siniša Milić prema ustaljenoj tradiciji obišao je prvu rođenu bebu u Distriktu u ovoj godini i majci uz cvijeće i prigodne poklone uručio i 500 maraka, uz opštu poruku i želju da broj novorođenčadi u ovoj godini bude što veći.

 

„Obaveza i nas koji smo na vlasti je da djeci obezbjedimo još bolje uslove za njihovo odrastanje te kasnije opšti ambijent kako mladi nebi odlazili sa ovih prostora. Nadam se da će uspješnioj pronatalitetnoj politici doprinijeti i nedavno značajno povećanje materinskog dodatka, pa ako hoćete i bolji uslovi za rad, koji su odnedavno stvoreni i na ovdašnjoj ginekologiji" rekao je gradonačelnik Siniša Milić, piše Radio Brčko.

 

g ba 2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com