Menu

baner for web jpg

Zbrinut beskućnik u Crvenom krstu Brčko Istaknuto

030119-beskucnik-1-642x336Usljed niskih temperatura u proteklih nekoliko dana Crveni krst/ križ Brčko Distrikta smjetio je dva lica u statusu beskućnika u svoje prostorije koje se nalaze u Bescarinskoj zoni.

 

 

Denis Šehanović, sekreter brčanskog Crvenog krsta/ križa kazao je da je jedan beskućnik već napustio prihvatni centar, dok se drugi nakon evidentiranja, ljekarskog pregleda i konzumirana obroka i toplog napitka upravo nalazi u Centru na rehabilitaciji.

 

Beskućnih se u centru za rehabilitaciju zadražava u pravilu 72 sata, a ako su okolnosti vanredne usljed praznika ili izrazito niskih temperatura, taj rok može biti i produžen. Jedan slučaj lica u statusu beskućnika prijavili su građani a drugog je pronašla Policija Brčko Distrikta.

 

Centar za smještaj beskućnika ima kapacitet od 30 kreveta raspoređenih u šest uslovnnih prostorija, a po dva volontera Crvenog krsta u smjeni dežuraju 24 sata dnevno.

 

Inače, Centar za beskućnike u Bescarinskoj zoni smješten je Centru za hitnu evakuaciju u slučaju elementarnih nepogoda, u funkciji je tokom cijele godine, a na ideju za njegovo formiranje došlo se nakon katastrofalnih poplava iz 2014. godine.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com