Menu

Glavni koordinator Vlade Distrikta Sead Šadić: Budžet za 2019. godinu na sjednici do kraja januara Istaknuto

2018-08-29-Koordinator-Sead SadicNa današnjoj sjednici kolegija Vlada Brčko distrikta BiH još jednom raspravljalo se o budžetu Distrikta za 2019. godinu.

 

 

Budžet bi trebao iznositi oko 208 miliona maraka o kojem će članovi Vlade razgovarati do kraja januara kako bi se proslijedio i Skupštini Brčko distrikta BiH na usvajanje.

 

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić rekao je da se trenutno usaglašava oko budžetske projekcije rashoda po odjeljenjima kako bi se uravnotežili planirani prihodi i rashodi.

 

"Evidentna je želja kod svih članova Vlade da se ovaj posao na kvalitetan način okonča. Prvobitnu razliku u rashodima od 12.000.000. maraka smo već prepolovili i vjerujem da će dugovna i potražna strana biti usaglašene u najskorije vrijeme, odnosno da će budžet u formi nacrta na sjednici Vlade biti do kraja mjeseca", rekao Šadić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com