Menu

Kolege se emotivnim porukama oprostile od legendarnog Marka Nikolića Istaknuto

gigMarka Nikolića koji je jučer preminuo u 73. godini pamtit ćemo po brojnim ulogama. Uloga koja je proslavila ovog srbijanskog glumca je lik Dragiše Popadića, odnosno Gige Moravca iz serije "Bolji život". Od čovjeka koji je obilježio jednu cijelu glumačku epohu oprostile su se kolege s kojima je sarađivao.

 


Srbijanska glumica Danica Maksimović na svom Instagram profilu oprostila se od Nikolića riječima: "Hvala divni prijatelju! Hvala 'Plava ružo'! Putuj..."

 

Lidija Vukičević koja mu je glumila kćerku u seriji "Bolji život" oprostila se emotivnom porukom u kojoj je napisala da će zauvijek voljeti svog tevizijskog tatu.

 

"Sigurna sam da je smrt samo vidljivi prekid ljubavi. Volim te Gigo i uvijek ću voljeti svog televizijskog tatu", napisala je Lidija, a na sličan način oprostila se i glumica Iva Štrljić.

 

"Dragi, divni Marko. Moj prvi tata na sceni kojeg nikada neću zaboraviti. Hvala za sve. Za savjete, za podršku, za dobrotu. Ne sjećam se kad me je nešto ovako rastužilo", napisala je Iva.

 

Mlada glumica Dragana Mićalović oprostila se od glumca uz fotografiju sa snimanja zajedničkog filma.

 

"Hvala na svemu i zbogom! Dobri naš gazda, gospodine Marko!", napisala je Dragana.

 

Gorica Popović koja je s njim glumila u seriji "Bolji život" također se oprostila od svog kolege.

 

"Zbogom druže. Zbogom Gigo. Prerano", napisala je Gorica Popović uz fotografiju iz mladosti.

 

Glumica Nina Janković prisjetila se filma u kojem je glumila s Markom Nikolićem.

 

"Deka je sebi spremajući se za smrt gradio vječnu slavu i tako nikada neće da umre. Nikada. Hvala vam za sve, drago mi je što sam imala priliku da budem u kadru s vama!", napisala je Nina.

 

"Hvala za Vaše antologijske uloge, hvala za prihvatanje mladih glumaca, hvala za dobrotu kojom ste zračili. Hvala vam! ", napisala je glumica Milica Milša.

 

Marko Nikolić rođen je 20. oktobra 1946. godine u Kraljevu. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine. Glumio je u više od 70 filmova i TV serija. Ostat će upamćen po ulozi Gige Moravca u seriji "Bolji život".

 

https://www.klix.ba

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com