Menu

Opasna droga stigla u Evropu: Jako je jeftina, a posljedice su stravične /VIDEO/ Istaknuto

dr8Nova droga širi se Evropom, a osobe koje je uzimaju imaju stravične nuspojave.

 

 

Riječ je o drogi po imenu flakka koju nazivaju kanibalskom drogom, a ljudi koji je uzimaju smrde po mačjem urinu te se ona uvozi iz Kine.

 

No smrad urina nije najveći problem s obzirom na to da korisnici imaju psihotične epizode i javlja se kanibalizam pod utjecajem tog opijata, a droga je posebno popularna u Velikoj Britaniji gdje jedna doza stoji par funti, piše The Sun.

 

– Flakka postaje sve popularnija u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog niske cijene, stoji oko 2,30 funti, a to je vrlo zabrinjavajuće. U 2018. godini zabilježeno je 950 slučajeva osoba pod utjecajem opijata koju su se ponašali kao zombiji – kaže stručnjak za narkotike Abbas Kanani.

 

Droga izgleda poput soli za kupanje, a može je se pojesti, ušmrkati, uzeti intravenozno ili putem injekcije.

 

Izaziva euforiju i podiže samopouzdanje poput kokaina, ali razlika je u tome što dovodi do paranoje i gubitka osjećaja za stvarnost.

 

Jedna žena koja je uzela opasnu drogu majci je iskopala oči, jedan je muškarac beskućniku odgrizao lice, a drugi je pokušao voditi ljubav sa stablom. Internetom se širio i video jednog zatvorenika koji je pod utjecajem flakke živom mišu odgrizao glavu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com