Menu

Uskoro u Brčkom "Škola za trudnice - psihološka podrška trudnicama, porodiljama i tatama" Istaknuto

trud 2Uskoro u Brčkom za trudnice, porodilje i buduće tate psihološka podrška "Škola za trudnice - psihološka podrška trudnicama, porodiljama i tatama".

 

 

Brojne psihološke studije pokazuju da je period prvog tromjesječja trudnoće za većinu žena obilježen burnim emocijama, strahovima i nemirom.

 

Kako stomak raste, istovremeno raste i strah trudnica da li su spremne za novu životnu ulogu i da li su mentalno dorasle ulozi majke, a mnoge od njih razmišljaju i da li će njihov odnos sa partnerom dobiti ili izgubiti na kvalitetu kada dođe beba.

 

Ove promjene raspoloženja zavise od tipa ličnosti, okolnosti u kojima se trudnica nalazi, ali i emotivne podrške koju dobija od partnera.

 

Neke od ovih promjena prolaze same od sebe, neke nestaju sa dolaskom bebe na svijet, ali neke od njih zahtijevaju dužnu pažnju stručnjaka koju će sve trudnice i porodilje kao i buduće tate uskoro moći dobiti i u Brčkom u "Školi za trudnice" - https://www.facebook.com/%C5%A0kola-za-trudnice-psiholo%C5%A1ka-podr%C5%A1ka-trudnicama-i-porodiljama-2031849990243103/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com