Menu

Policija Distrikta: Zbog katastrofalnog stanja mosta na Savi obustavlja se saobraćaj na... Istaknuto

10 vodostaj brcko 3 2018S obzirom da je tokom današnjeg dana Vlada Brčko distrikta BiH konstatovala da je, zbog prelaska teretnih motornih vozila, most Brčko-Gunja nesiguran za saobraćaj, u cilju zaštite i sigurnosti ljudi i materijalnih sredstava, šef Policije Brčko distrikta BiH donio je Rješenje o potpunoj obustavi saobraćaja za teretna motorna vozila i autobuse na sobraćajnicama prema i od mosta (graničnog prelaza) Brčko – Gunja.

 

 

Potpuna obustava saobraćaja za teretna motorna vozila i autobuse, počet će dana 24.01.2019. godine (četvrtak) i trajat će do daljnjeg, a provodit će se u gradu Brčko, u raskrsnicama ulica Josipa J. Štrosmjera i Bulevar mira (raskrsnica Kuglana), u raskrsnici ulica R.DŽ. Čauševića i Banjalučka (kružni tok Merkator), te na izlazu ulice Savska na ulicu Pere Marjana.

 

U ulicama u kojima je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse, isti će biti regulisan uz pomoć vertikalne saobraćajne signalizacije – saobraćajni znakovi II-7 i II-6 sa dopuskim tablama (osim vozila javnog gradskog prevoza).

 

Šef Operativno komunikacijskog centra dr Halid Emkić

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com