Menu

Članovi Asocijacije mladih SDA Brčko očistili snijeg sa spomenika Armije RBiH i HVO-a, pomagali starijim osobama... Istaknuto

as 3Članovi Asocijacije mladih SDA Brčko distrikta BiH još jednom pozitivnom aktivnošću pokazali su da tolerancija ne poznaje granice, da život obogaćen različitošću je bogatstvo jedne lokalne zajednice i da kroz pružanje pomoći čovjek stvara osjećaj velikog zadovoljstva kojeg danas nedostaje u BiH.

 

 

Naime, mladi su danas očistili snijeg sa spomenika Armije RBiH i HVO-a koji se nalaze u centru Brčkog, ali ujedno poslali i poruku drugim mladima da nekada treba izaći iz toplog doma i aktivirati se kako bi učinili djelo za dobrobit društvene zajednice.

 

Današnjoj akciji priključio se i predsjednik Asocijacije mladih SDA Brčko i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić koji je rekao da je jako bitno da mladi budu aktivni kako u društvenim korisnim aktivnostima tako i političkom životu kako bi kroz svoje djelovanje kreirali pozitivno okruženje u kojem žive.

 

Članovi Asocijacije danas su imali aktivnosti i u još nekoliko mjesnih zajednica na području Brčko distrikta BiH pomagajući starijim osobama da očiste svoja dvorišta kao i odlazak do trgovina po namirnice koje su potrebne osobama koje nisu u mogućnosti izaći iz kuće.

 

as 1as 2as 3as 4as 5as 6

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com