Menu

Novoformirani Samostalni sindikat zaposlenih u brčanskom obrazovanju: Svaki dan nam dolazi sve više novih članova Istaknuto

si8Nakon što je polovinom prošlog mjeseca javnost Brčko distrikta obaviještena da je formiran Samostalni sindikat zaposlenih u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju mnogi su to protumačili kao cijepanje već postojećeg Sindikata Brčko distrikta i usitnjavanje sindikalnih organizacija.

 

 

Predstavnici Samostalnog sindikata zaposlenih u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju Brčko Distrikta istakli su na današnjoj pres konferenciji da je osnovni razlog za formiranje samostalnog sindikata zaposlenih u ovoj branši, zaštita i promovisanje prava i interesa zaposlenih u obrazovanju. Almir Denić predsjednik ovog sindikata je to i naglasio rekavši da je puno razloga zašto preko hiljadu zaposlenih u ovoj branši želi da ima svoju sindikalnu organizaciju.

 

Osnovni programski ciljevi ovog sindikata u narednom periodu bit će obezbjeđivanje odgovarajućih uslova rada zaposlenih i uvođenje savremenih sredstava i tehnologija u nastavni proces. Takođe oni su najavili i učestvovanje u pripremi i predlaganju zakona i podzakonskih akata koji regulišu sistem obrazovanja, te iniciranje rješavanja problema prekobrojnosti i načina zapošljavanja u sistemu obrazovanja.

 

Kako bi saznali koji su stvarni problemi zaposlenih u obrazovanju u Distriktu te šta oni vide kao rješenje istih, svim zaposlenima u ovoj branši je novoformirani sindikat dostavio anketni list u kojem mogu iznijeti svoje stavove koji će potom biti dostavljeni Vladi Brčko distrikta kazala je Snježana Lukić član Nadzornog odbora ove organizacije.

 

Na današnjoj konferenciji za novinare je rečeno da je od formiranja u zadnjih mjesec dana oko 250 zaposlenih u obrazovanju već potpisalo pristupnice za ulazak u ovaj sindikat te da se proces uvođenja novih članova nastavlja i u narednom periodu.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com