Menu

Brčko: Iskorjenjivanje siromaštva, neravnopravnosti i nepravde... Istaknuto

siromaštvoVlada Brčko distrikta BiH, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ureda rezidentne koordinatorice UN u BiH, organizovala je prezentaciju o Ciljevima održivog razvoja.

 

 

Prezentacija ima za cilj da informiše sve partnerske institucije o toku procesa ostvarenja ovih ciljeva, koje su usvojile države članice Ujedinjenih naroda, a koji se odnose na ekonomsku, socijalnu i ekološku sferu života s akcentom na iskorjenjivanje siromaštva, neravnopravnosti i nepravde, kao i rješavanje pitanja klimatskih promjena do 2030. godine.

 

Skupu kojem su prisustvovali predstavnici svih institucija s područja Brčko distrikta BiH i realnog sektora, u uvodnom obraćanju, obratili su se gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

 

Gradonačelnik Siniša Milić zahvalio je svima koji su do sada bili uključeni u ovaj proces i istakao da Brčko distrikt BiH aktivno učestvuje u radu radne grupe za planiranje provođenja navedenih ciljeva, zajedno s ostalim predstavnicima relevantnih institucija sa svih nivoa vlasti. On je poželio prisutnima uspješan rad i maksimalno ostvarenje zacrtanih ciljeva u periodu do 2030. godine.

 

Prezentacije o važnosti ostvarenja ciljeva, kako za BiH tako i za Brčko distrikt BiH, održali su rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Sezin Sinanoglu, šefica Pododjeljenja za privredni razvoj u Vladi Brčko distrikta BiH Amra Abadžić, šef Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Victor Olsavszki i ambasador Miloš Prica.

 

Nakon prezentacije održan je i šesti sastanak Radne grupe za planiranje provođenja Ciljeva održivog razvoja, a ovakve prezentacije su ranije održane na državnom i entitetskim nivoima BiH.

 

2019-01-30-Prezentacija COR-1

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com