Menu

“Mama me više ne želi, izbacila me iz kuće”: Tužna sudbina dječaka (8) iz BiH koji je sam lutao u Italiji Istaknuto

djec8Scena iz gradića Karmanjola, koji se nalazi u okrugu Torino, šokirala je Italiju. Prolaznici i vozači primijetili su dječaka kako sam luta putem po velikoj hladnoći.

 

 

Satima je, u tankom džemperu, besciljno išao duž puta 128 riskirajući da ga pregazi neko vozilo, na sebi nije imao čak ni jaknu, piše Il Mesađero.

 

– Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake – tužno je kazao osmogodišnji dječak zaprepaštenim policajcima, koji su ga identifikovali nakon prijave građana.

 

Uz pomoć Instagrama, utvrđeno je da nesrećni osmogodišnjak govori istinu! Policajci su pronašli njegovu 38-godišnju majku, koja je državljanka BiH, te je potvrdila da ne želi dijete jer sad živi sa svojim novim partnerom.

 

Italijanska javnost tek sada je saznala šta se dešavalo 23. decembra prošle godine.

 

Objasnila je da dječak već neko vrijeme živi sa djedom i bakom, dok je adresa oca, koji je takođe državljanin BiH, za sada nepoznata.

 

Protiv oba roditelja podnesena je prijava zbog napuštanja maloljetnog djeteta, a brigu o dječaku preuzele su nadležne socijalne službe.

 

Dok je trajala istraga, nesrećni dječak postao je maskota opšinske policije, čiji pripadnici su se, zajedno sa Karitasom, brinuli o njemu.

 

Ivana Gaveljo, gradonačelnica Karmanjole, rekla je novinarima kako je tužna sudbina dječaka svima slomila srce.

 

– On je veoma nježan i miran dječak, koji nikad nije išao u školu. Smješten je u sigurnu kuću u kojoj se osjeća prihvaćenim. To je dobra stvar, pozitivan signal jer ga očekuje odrastanje u nimalo jednostavnim okolnostima – kazala je gradonačelnica Ivana Gaveljo.

 

/Avaz/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com