Menu

Brčko: Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi tokom februara Istaknuto

papSamozapošljavanje u poljoprivredi je projekat koji sa 500.000. maraka finansira brčanska Vlada, a zajednički provode resorno Odjeljenje i Zavod za zapošljavanje Distrikta. Priprema javnog poziva za apliciranje, čime praktično startuje projekat, je u završnoj fazi, a očekuje se da bude objelodanjen u drugoj polovini tekućeg mjeseca.

 

 

„Trenutno od resornog odjeljenja brčanske Vlade očekujemo pojašnjenja oko načina registracije poljoprivrednika i načina na koji mogu aplicirati, potom kojom metodom će biti izvršena transakcija novca za one kojima biznis planovi budu odobreni, te kako će se vršiti nadzor nad kompletnom implementacijom sredstava, odnosno cijelog projekta", rekao je direktor brčanskog Zavoda za zapošljavanje Vlado Jevtić.

 

Inače, kroz ovaj projekat se podržava jačanje primarne i sekundarne poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, a maksimalni pojedinačni iznos, za svaki biznis plan je 20.000. maraka. Kako je predviđeno, prije konačnog stava o odobrenim planovima, aplikanti će proći edukaciju da bi što kvalitetnije mogli napraviti biznis plan, te ga proveli u djelo. Pokretanje biznisa podrazumjeva prijavljivanje novozaposlenih, te obavezu samoodrživosti najmanje dvije godine.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com