Menu

Članice Udruženja “Vrijedne ruke” Šatorovići odazvale se humanitarnoj akciji za pomoć svom mještaninu Istaknuto

vr 1Danas su članice Udruženja "Vrijedne ruke" Šatorovići Brčko distrikta BiH na inicijativu Adema Ribića organizovale humanitarnu akciju namijenjenu Abdulahu Hodžiću, mještaninu Šatorovića.

 

 

Abdulah Hodžić je sedadesetrogodišnji starac koji živi sam u iznimno teškim životnim uslovima. Pored starosti i neimaštine svakodnevno se bori s lošim zdravstvenim stanjem.

 

"Ovo je težak socijalni slučaj. Sam je nema nikoga. Osuđen je na to da mu mještani i Udruženje žena "Vrijedne ruke" Šatorovići izađu u susret i pomognu. Centar za socijalni rad i pored velikog broja zahtjeva da preuzmu ovaj slučaj nikada nije pokazao zainteresovanje. Ovu priliku koristim da se obratim nadležnim organima da obiđu ovaj slučaj, da se uvjere i sami da je zaista ovom čovjeku potrebna pomoć. Trebalo bi da ga uključe u socijalni program koji iznosi preko 20.000.000 KM. Htio bih se zahvaliti jednoj građevinskoj firmi na doniranom materijalu za izgranju stabemnog objekta za Abdulaha Hodžića i naravno mještanima sela Šatorovići koji su nesebično pomogli u izgradnji istog. Zahvaljujući svim dobrim ljudima naš mještanin ima kakve takve uslove za život, ali daleko je to od normale" rekao je Adem Ribić, mještanin.

 

Stambeni objekat za Abdulaha Hodžića je izgrađen prije zime, kako bi mogao zimu dočekati na toplom i sigurnom mjestu kazao je Adem Ribić.

 

"Ovdje smo danas na inicijativu našeg mještanina Adema Ribića kako bi se odazvale humanom gestu i da pomognemo onoliko koliko je to moguće. Mi kao članice udurženja donijele smo hranu, posteljinu i neke osnovne životne potrebštine" kaže Begzada Karahasanović, članica Udruženja "Vrijedne ruke" Šatorovići.

 

https://brcko.tv

 

vr

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com