Menu

Brčko: Skupštinski zastupnici sljedeće sedmice nastavljaju raspravu o prijedlogu budžeta za 2019. godinu Istaknuto

Pripremni sastanak 1Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH održali su danas pripremni sastanak na kome su dogovorili dnevni red 41. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH koja je zakazana za 13. februar 2019. godine.

 

 

Pred poslanicima će se naći Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o dječijoj zaštiti po hitnom postupku. U prvom čitanju bit će razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, a u drugom čitanju Nacrt zakona o advokatskoj djelatnosti i Zakon o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta BiH.

 

Na dnevnom redu je i Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH kao i nekoliko informacija među kojima i Informacija o realizaciji zaključaka Skupštine.

 

Ivo Filipović, potpredsjednik Skupštine rekao je nakon pripremnog sastanka da će ova informacija biti razmatrana odmah nakon zakona jer je više puta odlagana i da očekuje kvalitetnu raspravu.

 

U dnevni red je uvrštena i Informacija o realizaciji kapitalnih projekata, Informacija o stanju vodosnabdjevanja i realizaciji kapitalnih projekata Odjeljenja za komunalne poslove, Informacija o subvenciji građana za potrošnju vode u ruralnim dijelovima Brčko distrikta.

 

Predviđeno je da se na 41. redovnoj sjednici Skupštine razmatra Program rada Vlade Brčko distrikt BiH za ovu godinu, Izvještaj o reviziji učinka "Izdaci za sudske sporove i vansudska poravnanja za period 2012. - 2017. godine kao i Specijalni izvještaj ombudsmana BiH o izgledu, upotrebi i zaštiti državnih, odnosno službenih obilježja BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com