Menu

Tužilaštvo Brčko: Dokazane optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a TK Istaknuto

policajka-bundaTužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amire Bajraktarević (34) usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. Nju je na ovu kaznu pravosnažno osudio Apelacioni sud Distrikta nakon što je preinačio prvostepenu presudu kojom je prvobitno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

 

 

Podsjetimo, Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je Amiru Bajraktarević da je u decembru 2017. godine na pijaci Arizona u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O.H.

 

Optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli u potpunosti je dokazana pred sudovima Distrikta, te je Bajraktarević osuđena na zatvorsku kaznu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com