Menu

baner for web jpg

Evo koje su pronađene lažne diplome u akciji SIPE u Brčkom, Prijedoru... Istaknuto

sipa44Od devet osoba koje su jučer uhapšene u akciji SIPA-e, MUP-a RS, MUP-a USK i Policije Brčko distrikta kodnog naziva "Pečat", pet ih je nakon kriminalističke obrade predato Tužilaštvu USK.

 


One se terete za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, krivotvorenje isprave i saučesništvo.

 

Kako je saopćeno iz SIPA-e, pretresi su izvršeni na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banje Luke i Brčko distrikta BiH.

 

Pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 14 mobilnih telefona, tri laptopa, jedan računar, pet pečata, 12 diploma o završenoj srednjoj školi, četiri kopije diploma o završenoj srednjoj školi, 12 svjedodžbi o završenom razredu srednje škole, tri zahtjeva za upis u srednju školu, dvije originalne diplome više poslovne škole, tri akta vezana za zapošljavanje u Njemačkoj, četiri uvjerenja o završenoj osnovnoj, dvije prazne radne knjižice Federacije BiH, tri prazne pripravničke knjižice za zdravstvene radnike, dvije ljekarska uvjerenja, četiri bianco izvoda iz matične knjige vjenčanih, izvod iz matične knjige rođenih, svjedočanstva o završenim razredima srednje škole, uvjerenja o osposobljenosti za različite smjerove, uvjerenje o polaganju stručnog ispita Ministarstva zdravstva RS, uvjerenje FBiH o državljanstvu, ugovor o radu na neodređeno, odluka o prestanku radnog odnosa, potvrda o radnom iskustvu i uvjerenje o uspjehu učenika.

 

Nakon što ih sasluša, postupajući tužilac će donijeti odluku da li će zatražiti pritvor za privedene osobe ili će ih pustiti na slobodu.

 

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com