Menu

Slučaj lažnih diploma: Radnica Ministarstva pravde RS nakon privođenja udaljena s posla Istaknuto

sipaRadnica Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske(RS) Vesna Iličić udaljena je danas s posla, nakon što je jučer privođena u akciji Kantonalnog tužilaštva Unsko-Sanskog kantona i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u vezi s istragom prodaje i falsifikovanja diploma.

 

 

Vesna Iličić je udaljena iz Ministarstva pravde dok za to budu postojali razlozi.

 

Iz Ministarstva pravde RS-a dodaju da SIPA nije izuzimala nikakvu dokumentaciju u tom resoru entitetske vlade, niti su ih o svojim aktivnostima obavijestili.

 

Dodaju i da su iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona jutros informirali da je radnica Ministarstva pravde RS-a jučer uhapšena i da je nakon ispitivanja puštena na slobodu.

 

Njenim statusom u predmetu može se baviti isključivo Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, i, s tim u vezi iz Ministarstva pravde navode da ne mogu dostaviti nikakve informacije.

 

Napominju da, prema obavještenju Tužilaštva, Ilinčić "nije uhapšena u svojstvu službene osobe, odnosno, kao zaposlena radnica Ministarstva pravde u Vladi RS-a".

 

https://www.fokus.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com