Menu

Male penzije: Djed iz Brčkog rasturao heroin i marihuanu Istaknuto

angU akciji "Senior" pripadnici SIPA-e su u kući optuženog otkrili i oduzeli više od pola kilograma heroina i 11.000 evra od prodaje droge

 

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv 65-godišnjeg Namika H. iz Brčkog, kojom ga tereti za rasturanje heroina i marihuane, te omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

- Optuženi se tereti da je tokom 2018. godine, zajedno sa više njemu poznatih osoba, na području BiH, Srbije, Crne Gore i Turske, sa ciljem sticanja protivzakonite imovinske koristi, vršio krijumčarenje i prodaju opojnih droga heroin i marihuana - navode iz Tužilaštva.

 

Namik H. je uhapšen u Brčkom, u operativnoj akciji "Senior", koju su polovinom novembra prošle godine proveli pripadnici SIPA-e, kada je u pretresu kuće optuženog otkriveno i oduzeto više od pola kilograma heroina, 11.000 evra koji potiču od prodaje droge.

 

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

 

Foto: Ilustracija

https://faktor.ba/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com