Menu

Dnevni centar Prutače - projekat koji treba biti trajan Istaknuto

prutOmladinski centar Vermont iz Brčkog organizovao je konferenciju za novinare u sklopu projekta „Dnevni centar Prutače" koji je započeo u decembru 2018. godine.

 

 

Učesnici ovog projekta su se danas obratili javnosti kako bi još jednom ukazali na potrebu postojanja jednog ovakvog trajnog centra u tom naselju, prije svega, zbog djece koja tamo žive.

 

Cilj ovog projekta je da se ukaže na potrebu za Dnevnim centrom u ovom naselju, te da se smanji socijalna isključenost djece i mladih kroz savjetodavni rad, osnaživanje mladih koji imaju problem u odrastanju i pružanje adekvatne pomoći njihovim roditeljima.

 

Ovaj projekat traje do 31. marta, te je još jednom naglašeno da bi i nakon isteka ovog projekta zvanične institucije u Brčko distriktu trebale podržati uspostavu jednog ovakvog trajnog centra na Prutačama.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com