Menu

Dodik održao govor na otvaranju EYOF-a uz zvižduke, ali i aplauze /VIDEO/ Istaknuto

do555Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je govor tokom otvaranja EYOF-a na stadionu "Asim Ferhatović Hase" popraćen zvižducima, ali i aplauzom.

 


On je održao dosta nadahnut govor o olimpijskom duhu i odbrani sportske časti. Mlade takmičare je pozvao da dostojanstveno brane čast na ovogodišnjem takmičenju. On se zahvalio Olimpijskom komitetu koji je organizovao igre za mlade.

 

Zahvalio se mladim ljudima koji su omogućili, kako kaže, da se olimpijska baklja vrati na ove prostore. Dodik je pocrtao da se Sarajevu ponovo vratio sjaj, u gradu u kojem su prije nekoliko decenija održane zimske olimpijske igre

 

"Došli ste u zemlju pune različitosti ali zemlju koja je poznata po dobrim domaćinima. Uvjeren sam da će vam pokazati kako se dočekuju gosti. Uvjeren sam da će olimpijska baklja doprinijeti stablizaciji mira i prilika ovdje. Mi smo pobijedili, a upravo ova svečana organizacija je pobjeda za sve nas", kazao je Dodik.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com