Menu

758BB826 A666 43CF 9D4D 8083CD7F03D1

U Brčkom od dva lica oduzeta droga, oružje, municija, bajoneti... Istaknuto

munPostupajući po operativnim saznanjima da lice sa inicijalima A.Ć. iz Brčkog, kod sebe posjeduje opojnu drogu, dana 09.02.2019. godine, policijski službenici Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kriminaliteta i zloupotreba opojnih droga, su u ulici Marina Držića, izvršili pretres lica A.Ć. rođen 1965. godine sa područja Brčkog, kojom prilikom su kod istog pronašli i oduzeli pvc vrećicu u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana".

 

 

Preduzimajući dalje operativno-taktičke mjere i radnje, na osnovu Naredbe Osnovog suda Brčko distrikta BiH, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, uz podršku Specijalne jedinice i službenog psa za detekciju narkotika, izvršen je pretres još dva lica i to: lica sa inicijalima A.Š. rođen 1982. godine i lica sa inicijalima E.Š.1984. godine, oba sa područja Brčkog, te kuće, pomoćnih objekata i dvorišta koje imenovani koriste u Brčkom.

 

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta municija kalibra 7,62 mm, lovačka municija 16, dva vojna bajoneta, plastična kutija u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana", tri pvc vrećice u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana", dvije pvc vrećice u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed", digitalna vaga i makaze.

 

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 232 stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, lice A.Ć je kriminalističke obrađeno, dok su lica A.Š. i E.Š lišena slobode.

 

Protiv navedenih lica, Policija će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com