Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Brčko: Javni poziv za dodjelu stipendija Fondacije porodice Bećirević Istaknuto

beciFondacija porodice Bećirević dodjeljuje šest (6) stipendija za studente I, II i III ciklusa na grupacijama medicinskih, tehničkih, prirodno-matematičkih i biotehničkih i humanističkih nauka. Iznos stipendije je 200,00 KM mjesečno ili 2000,00 KM za jednu akademsku godinu. Javni poziv i obrazac zahtjeva se može preuzeti na web stranici brčanskog Preporoda ili lično u Domu Islahijeta svakim radnim danom.

 

 

Prema riječima predsjednice Fondacije doktorice Samre Karamujić ovo je konkretizacija aktivnosti u izvršavanju oporuke Marije i Esme Bećirević koje su za svrhe kulture i obrazovanja učinile najvrjedniji poklon u novijoj brčanskoj historiji. Vjerujem da će Brčanke i Brčaci, ma gdje bili, prepoznati značaj plemenite ideje pomaganja obrazovanja mladih sa posebnom brigom o studentima slabijeg imovnog stanja, zaključuje Karamujić.

 

Upravni odbor Fondacije se već ranije opredijelio da pozove sve zaposlene u Brčkom da izdvajanjem od 0,5 posto od plaće na mjesečnom nivou učestvuju u stipendiranju studenata. Za sada se na taj način Fondaciji priključilo blizu 100 zaposlenih a bilo je i uplata u većem iznosu od strane fizičkih lica.

 

Javni poziv i zahtjev možete preuzeti klikom na:

 

Pravilnik o stipendiranju

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com