Menu

Brčko: Poljoprivrednicima bezpovratna sredstva za razvoj proizvodnje Istaknuto

poljoOdjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade, zajedno sa predstavnicima Evropske komisija, danas je bilo domaćin sastanka poljoprivrednih proizvođača, i predstavnika zemljoradničkih zadruga sa područija Distrikta, kako bi ih upoznali sa prednostima „TAJEKS" projekta.

 

 

Ukupna vrijednopst projekta je 16,1 milion eura, a namjenjen je jačanju privredne slike u BiH, sa akcentom na poljoprivredu i sastoi se od tri segmenta, te uključuje period implementacije do 2022 godine.

 

„Za jačanje primarne poljoprivredne proizvodnje iz ukupnog projekta osigurano je 1,7 miliona maraka. Pomenuta sredstva će, na nivou cjele BiH, biti raspoređena kao grant, pod uslovom da 60 procenata ukupne investicije, koja se kandiduje, finansira sam proizvođač. Inače, maksimalan iznos pojedinačnog granta se kreće od 97.000. do 195.000 maraka", rekao je šef Odjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade Zoran Gajić.

 

Inače, a za odabr korisnika, već je rapisan javni poziv koji ostaje otvoren do kraja narednog mjeseca.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com