Menu

Provalili u vikendicu u Maoči i popili vino i rakiju, odnijeli i staklene posude, kuhalo... Istaknuto

thief-breaking-in 5b07da4f9d87aPoliciji Brčko distrikta BiH dana 17.02.2019. godine oko 11,20 sati obratio se građanin iz mjesta Maoča i prijavio da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u njegovu vikendicu u mjestu Maoča, Brčko distrikt BiH.

 

 

 

Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj.

 

Uviđajnim radnjama konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena kroz prozor objekta, te da je iz unutrašnjosti otudjena manja količina vina i rakije, staklene posude i kuhalo.

 

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo "Teška krađa" iz člana 281.stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH-a, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenih predmeta.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com