Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Brčko: Za razbojništvo na benzinskoj pumpi pet godina i šest mjeseci zatvora Istaknuto

razbojnistvo-1Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe za razbojništvo protiv Samira Tufekčića (34) usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci. Njega je na ovu kaznu pravosnažno osudio Osnovni sud Distrikta nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice zaključen između Tužilaštva Distrikta i optuženog. Suđenje protiv drugooptuženog Bećira Čandića (23)* pred ovim sudom je u toku.

 

 

Podsjetimo, Tufekčiću i Čandiću stavljeno je na teret da su 3. decembra prošle godine u 04.30. sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršili razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe Karamujić. Optužnicom ih se tereti da su se putničkim motornim vozilom Golf 3 dovezli blizu objekta, a potom maskirani upali unutra pri čemu je Tufekčić uz prijetnju pištoljem zadao više udaraca radniku pupme S.S., dok je Čandić iz kase oduzeo novac u iznosu od 910 KM. Obojica su ubrzo otkriveni, te odmah procesuirani brzim okončanjem istrage i podizanjem optužnice za krivično djelo Razbojništvo (iz člana 283 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH). Intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za manje od mjesec dana, dok je prvooptuženi za ovo krivično djelo kažnjen u roku kraćem od tri mjeseca.

 

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica", saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com