Menu

Supervizor za Brčko Scanlan u posjeti Distriktu Istaknuto

2019-02-21-Prva posjeta supervizoraSupervizor za Brčko Michael Scanlan boravio je u prvoj službenoj posjeti Brčko distriktu BiH, gdje se u Gradskoj vijećnici sastao s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem.

 

 

Supervizor Scanlan je izrazio punu opredijeljenost za čuvanje stabilnosti i održivosti Distrikta, u tijesnoj saradnji s njegovim zvaničnicima i institucijama.

 

„Čast mi je što sam imenovan za supervizora Brčko distrikta BiH, što je dužnost koju krajnje ozbiljno shvatam. Iako je supervizija vremenom evoluirala, naša pažnja i velika očekivanja od Distrikta nisu se smanjili. Radujem se kontinuiranoj saradnji s vlastima Brčkog u njihovim naporima na provođenju reformi neophodnih za napredak u jačanju javnih usluga i ekonomskih prilika za građane Brčkog," rekao je supervizor Scanlan.

 

Gradonačelnik Milić izrazio je čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojem je konstituisan Brčko distrikt BiH.

 

„U narednom periodu ćemo preduzimati dodatne napore ka unapređenju kvaliteta života u ovoj lokalnoj zajednici", zaključio je Milić.

 

Supervizor Scanlan se tokom dana sastao i s čelnicima Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com