Menu

baner for web jpg

Skupština Distrikta: Smanjiti izdvajanja za sudske presude Istaknuto

41.sjednica 2Prijepodnevni dio zasjedanja brčanskog Parlamenta, pored nekoliko pauza, okarakterisala je kraća rasprava o Deklaraciji o unapređenju informatizacije u javnim službama i institucijama Distrikta, te Izvještaj o izdacima za sudske presude i vansudska poravnanja odnosno, u ovom kontekstu, izdvajanja iz budžeta, koje je uradila Kancelarija za reviziju javnih službi i institucija Distrikta.

 

 

Ova izdvajanja su, u revidiranom periodu, od 2012. do 2017. godine, porasla sa 1,2 miliona na 3,5 miliona maraka – navodi se u izvještaju.

 

„Treba učiniti maksimum kako bi se smanjila izdvajanja za sudske presude i to na način da se prilagode zakonke odredbe, što se naročito odnosi na izmjene i dopune Zakona o parničnom postupku. Naročito je važno, pokušati, posredstvom instituta mirnog rješavanja sporova, preduprijediti sudske procese", rekao je glavni revizor, Nekir Suljagić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com